Szerbiai illetőségű jogi személyiség támogatási lehetősége költségként való jóváírással

A szerbiai jogi személyiségek nyereségadójáról szóló törvény (Zakon o porezu na dobit) 15. szakaszának értelmében, a jogi személyiségek által kifizetett adomány költségként könyvelhető el, amennyiben a támogatás összege nem haladja meg a jogi személyiség teljes évi bevételének 5%-át.

Ehhez a támogatónak és a támogatottnak szerződést kell kötnie, amelyben a felek kölcsönösen elfogadják a szerződési feltételeket. Nevezetesen, hogy a támogató nem befolyásolhatja az újságírói munkát. A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy megítélje, elfogadja-e a támogatást. Az 500 eurónál magasabb összeget felajánló támogatókat név szerint is feltüntetjük a nyilvános pénzügyi beszámolónkban. Egy-egy adományozótól legfeljebb 1.000 euró összegű adományt fogadunk el.

Amennyiben jogi személyiségként szeretnéd támogatni az Átlátszó Vajdaság munkáját, kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot.

A támogatás ténye nem jogosítja fel a támogatót a szerkesztésre. Témajavaslattal bárki élhet, de a szerkesztőség fenntartja magának a jogot arra, hogy ellenőrizze az információk hitelességét, illetve a közérdek érvényesítésének elvét, és legjobb szakmai megítélése szerint döntsön arról, feldolgozza-e a javasolt témát.
Szerkesztőségi irányelveinkről bővebben itt olvashatsz, a témajavaslataidat pedig itt oszthatod meg velünk.