Szivárogtass! 

Tudomásod van egy közérdekű sztoriról, amely még nem került nyilvánosságra? Írd meg nekünk!

Elsősorban olyan sztorikra vagyunk kíváncsiak, amelyekben a közpénzek illetéktelen vagy felelőtlen felhasználásáról van szó, amelyek hatalommal, pozícióval vagy befolyással való visszaélésről, vagy a közfeladatok ellátásának hiányáról tanúskodnak.  

Szöveges üzenetben fogalmazd meg, miről van szó a történetedben, kik a szereplői, és mellékeld a rendelkezésedre álló információkat, adatokat vagy egyéb bizonyítékokat. A szerkesztőség meg fogja vizsgálni a felvetett témát, ellenőrizni fogja az adatokat, és ha úgy ítéli meg, hogy valóban közérdekű témáról van szó, valamint hitelt érdemlően meg tud bizonyosodni az információk valóságalapjáról, akkor közölni fogjuk a sztorit.  

A szerkesztőség semmilyen esetben nem fizet és nem fogad el pénzt az információkért, és munkájával semmilyen érdekcsoportot nem támogat.  

A forrásvédelem az egyik legfontos alapelvünk, ezért a munkánk során az informátorok kilétét bizalmasan kezeljük.  

A témajavalatokat az [email protected] e-mail címre várjuk, de ha azt szeretnéd, hogy kiemelten biztonságos kommunikációt tudjuk biztosítani, akkor kérünk, hogy válaszd az alábbi elérhetőségeink egyikét: 

Signal – az applikáció végpontok közötti titkosítást használ, mobiltelefonon és asztali számítógépen is elérhető, ingyenesen letölthető itt és itt. Az alkalmazásba a telefonszámoddal tudsz regisztrálni, és a +381 65 9499914 számon tudsz nekünk üzenni.  

Proton mail – hozz létre biztonságos e-mail címet. A fiókszolgáltatás diszkrét és ingyenes. Regisztrálni itt tudsz, nekünk pedig az [email protected] címen üzenhetsz.  

Ne feledkezz meg az általános biztonsági szabályokról:  

  • egy jelszót csak egy fiókhoz használj, ebben segítségedre lehet valamelyik jelszókezelő alkalmazás, például a LastPass, amelyet itt tölthetsz le; 

  • mindig jelentkezz ki az alkalmazásból, ha végeztél a munkamenettel; 

  • használj kétfaktoros azonosítást (2FA), ahol csak lehetséges; 

  • figyelj oda az eszközeid olyan alapbeállításaira, mint például a lezárt képernyő feloldásának biztonságára.